Wednesday, September 29, 2010

Kaks kotti.

Kaks kotti - materjaliks teksariie. Suurm mõõtudega 33x23 cm, põhja laius 9 cm. Kaks sanga pikkusega, et oleks hea õlal kanda. Lukuga suletav, sees tumehall vooder ühe tavalise taskuga.
Väiksem kott 27x22 cm, põhja laius 9 cm. Üks reguleeritav rihm, sees tumehall vooder ja üks tavaline tasku.
Suurema koti ees lukuga suletav tasku.
... ja taga tavaline tasku.
Väiksema koti ees kaks väikest lukuga taskut ja kogu koti esiosa laiuselt nööbiga suletav tasku.
Väiksem kott sai tagantpoolt triibuline.

Friday, September 24, 2010

Sünnipäevakingitus.

Kingitus inimesele, kellele meeldib roheline värv. Pärliuss läbipaistvatest, rohelistest ja kuldsetest helmestest. Otsad tehtud Drexi blogi järgi.
Pärliussi pakendiks õmblesin kotikese. Kotikese õpetus asub SIIN
Kogu kingitus.

Wednesday, September 22, 2010

Katsikukingitus.

Mängutekk suuruses 120x120 cm, puuvillastest kangastest.

Lisaks tekile ka pall, kuhu peitsin ka kõristi. Palli õpetus Marja Mattiiseni raamatust - LAPITÖÖ EESTI KODUS.
Teki tagapool sai sinisetriibuline.

Monday, September 20, 2010

Rukkililletekk

Mõte teha rukkililletekk oli juba mõnda aega, aga lihtsalt sinistes toonides lapiplokid ritta laduda tundus mulle natuke igav. Olin mõnda aega jälginud Crispy quilts blogis, kuidas valmivad Aunt Millie´s Gardeni kaunid lilledega plokid. Muidugi käsitsi õmmeldud ja väga super ilusad. Lihtsalt huvist uurisin Amazon.com lehelt ja leidsingi. Kuna oli soodne pakkumine, tellisingi, sain kinnituse, et umbes 18 päeva kulub saatmisele ja jäin ootama. Aga mingi ime läbi oli raamat mul 3-4 päeva pärast käes. Vahel ei liigu isegi Eesti piires post nii kiiresti.
Ja nii valmiski keskmine plokk rukkililledega, mis mina aplitseerisin õmblusmasinaga.

Ülejäänud teki moodustas plokk, mida tuntakse NIPIKAS TÄHT nime all.
tekk sai läbi tepitud ploki keskelt tumesinise niidiga. Aga siin pildil on asi alles traageldatud, aga pildile on jäänud minu vanaema sõrmkübar, mille sain temalt päranduseks.

Niimoodi ma seda siis teppisin.

Tööhoos.

Tagumine tekipool sai selline.


Tekk voodil.
Tekk seinal.


Diplom ja auhind.
Tänan kõiki, kellel meeldis ja RUKKILILLETEKILE oma hääe andis.

Saturday, September 18, 2010

Lapitekk: ROMANTIKA.

IT foorumis korraldati SUUR lapitekikonkurss. Kahtlesin kaua, kas on minust suvel tegijat. Kui oleksin teadnud, et nii kuum suvi tuleb, oleks ehk veelgi kauem kahelnud. Aga siis avanes mul võimalus olla kaasreisiline reisil Rootsi. Esimesel ööl peatusime Delsbos, ühes külalistemajas. Kahjuks on kõik pildid reisist arvutirikke tõttu kustunud, nii, et täpsemini ei oska öelda. Aga meie toas oli lapitekk. Pildistasin tekki ja olin otsustanud - kui Eestisse tagasi jõuan, registreerin ennast konkursile. Ja nii - tasapisi - hakkas valmima tekk, millele panin nimeks ROMANTIKA, sest see tundus sobivat.
Esimesed plokid.
Valmis teki keskmine osa. Ja siis jäi tekk kaheks nädalaks ootele. Ja siis jälle edasi. Kuuma suve tõttu mühises ventilaator mul kukla taga, aga need tunnid, kui päike minu õmblustuppa paistis, loobusin ma õmblemisest.
Kui lapid kokku õmmeldud, siis laotasin kolm tekikihti üksteise peale (teki all on kaks lahtitõmmatavat lauda) ja traageldasin kihid omavahel kokku.

Seejärel teppisin läbi kolme kihi, masinaga.Teki tagapool sai selline.

Selleks, et konkursi jaoks korralikku pilti saada, nõelutasin teki seinale. Sellelt pildilt paistab, kuidas.
Teki äärde sai pikikangast kant, rohelist värvi.
Teki suurus 220x240 cm. ROMANTIKA sai kingiks minu vanima tütre perele.
Minu lapselaps magas tekil väga magusasti.

Sunday, September 12, 2010

Öösärk.

Reedel käisin Pärnus, eesmärgiks oli külastada kangakauplusi ja sooviks vatiin teki jaoks. Abakhanist ma endale sobivat vatiini ei leidnud. Seadsin sammud Kangadžungli poole, mis nüüd asub Pärnus uuel aadressil - Karja 6. Aimasin, et seal on neil suurem ruum, aga üllatusmoment oli ikka. Ja meeldivaks üllatuseks oli veel see, et maksma pidi ainult 50% kangaste maksumusest. Vatiini ma endale sain ja veel mõned vajalikud kangatükid, aga minu 4 aastane tütar leidis ka endale midagi - Hello Kitty kanga. Alguses leidis ta mingi roosa siidi, kuid leidsime ka flanelli. Mida õmmelda 4 aastasele tüdrukule flanellist? Küsisin tüdrukult, et kas ta öösärki tahab, ta oli kõigega nõus, peaasi, et sellest riidest. Ja nii saigi täna paar tundi pühendatud meie pere pesamuna soovi täitmisele.
Varrukad ja esiosa altäär on roosast flanellist. Kaelus sai roosast puuvillasest kangast rullkandi, millest said ka seotavad paelad. Kaunistuseks sai kasutatud roosat paela.

Mõlema varuka peale sai aplitseeritud üks Kitty.
Alläärde said kaks suuremat ja üks pisem Kitty.
Neiul seljas. Tüdruku pikkuseks on umbes 104 cm.
Seljaosa on ainult ühest kangast.

Thursday, September 9, 2010

Mõtlemise aeg

Teoksil tekitegu. Aga kuna hetkel lagunevad lapitööks vajalikud töövahendid, siis jäin mõtlema, et kuidas see tekk ikka kokku panna.
Kas nii...
...või naa?
Kahe kuu jooksul on kolm lõiketera purunenud. See suur must kruvi, mis tera hoiab, logises ja eile õhtul muutus täiesti töökõlbmatuks. Aitäh talle kolme aasta tubli töö eest.
Posted by Picasa

Monday, September 6, 2010

Mütsike.

Pisut jahedamate ilmadega on vaja lapsele pähe panna müts. Villane oleks siiski praegu pisut palav. Roosa müts-kübar on heegeldatud puuvillasest lõngast (niidi kohta pisut jäme), nime ei mäleta, heegelnõel oli nr:3. Lilled heegeldasin punasest üleminekuga Nika heegelniidist ja kasutasin heegelnõela nr:2. Mütsi külge kinnitasin lille pärliga.
Esimene pilt tehtud lemmiku(meie koer) juures. Kuidagi väga edev oli see tüdruk täna.

Friday, September 3, 2010

Kott - must+valge

Must riie puuvillane, kirju riie kunstmaterjal, kuna oli veniv, vajas alusriiet. Sangad pikkuses, et oleks mugav õlal kanda.
Koti esküljel lukuga suletav voodriga tasku.
Voodriks puuvillane tumehall kangas. Sees üks tavaline tasku.

Wednesday, September 1, 2010

Heegeldatud lapid .

Heegeldatud lapid Aasta Isa lapiteki sisse. Lõngaks Jil ja lapi suuruseks 20x20 cm. Heegelnõel nr:3