Wednesday, February 20, 2013

20.02. - kena kombinatsioon.

Pärast kolme nädalat tõbiste ja pooltõbiste hoidmist - ravimist, andis mu keha lõpuks alla ja olin haigus-sundpuhkusel. :D Kaks päeva olin päris voodihaige -  palavik, kurguvalu, nohu...ja nagu sellest veel vähe oleks tekkis keeleotsa aft, mis andis tunnistust, et minu viiruskaitse on maas. Tänu meele, küüslaugule, sibulale ja ravimtaimedele sain viirusest jagu 5 päevaga. Ah jaa, joodi kasutasin ka, keele otsa panemiseks.  Aga nüüd olen taas jalul ja tegus.
Üks töö, mis sai kiirelt tehtud - kaelarätid skautidele. Vabariigi aastapäeval saavad uued skaudid endile kaelarätid. 17 rätti.

Tegelik värv on selline 1 ja 2 pildi peal oleva vahepealne. Kahes ääres roheline kant.

Kui ma vahel loen foorumitest, ....et kust osta odavalt kvaliteetset niiti, siis palun.. Hommikul, olles mõned õmblused õmmelnud, käis mürts ka põmm, nõel pooleks ja mina ehmunud. Põhjus - sõlmed niidi sees. Tõesti, ei jõua kogu aeg jälgida, missugune niit poolilt jookseb. Seekord siis selline pilt - paistab lausa 5 sõlme! Tegemist merseeritud puuvillase niidiga Sylko. Muidu väga hea niit, aga peitis endas üllatust.
Õnneks mahtusid 5 sõlme 12 meetri sisse, nii et kadu ei olnud eriti suur. :lol.
Ees on kahe suurema töö lõpetamine. Püüan tubli olla.

Monday, February 11, 2013

Minu "lätlased" ehk Latvieša cimdi

Kui IT foorumisse jõudis teema Läti kirikinnaste raamatust, siis käisin seda mitu korda lugemas, ennast "mõistusele toomas" (kas sul on seda raamatut ikka vaja?), aga lõpuks ühel (nõrkuse)hetkel avaldasin ka soovi seda raamatut omada. Mõte oli - kui saan, siis saan, kui ei saa, siis ise ka seda Lätist tellima ei hakka. Aga saatuse tahe oli, et minu nimi mahtus ilusasti Susa tellimisnimekirja ja varsti olingi selle raamatu omanik. Iga käsitööline teab, missugune tunne on saada ilusa ja inspireeriva käsitööraamatu omanikuks. Et raamatu ostmine saaks ikka põhjendatud, võtsin üsna varsti kindakudumise ette. Alguses proovisin 1,25 varrastega, aga minu käele (tugev eesti naine) jäi väikeseks, siis võtsin vardad 1,5 ja nüüd olen selliste kinnaste omanik.
Muster. Latgale, Dienvidlatgales novads/ Malta.
Lõngad.*pruun 8/2
*oranž kahekordne 8/1
*kollane 8/2
*roostepruun 8/2
*roosa 8/2
*heleroheline 8/2
Lõngad on ise värvitud.
Pöidla kudusin mustrisse.

Kahandus ühe tahiga.
Pöidlad kahandasin ka ühe tahiga.