Sunday, November 28, 2010

Inglid taaskasutusest

Mõni aeg tagasi leidsin ühest kastist, kuhu oli pandud asjad teise ringi poest. Kõigepealt olid nad müügis - keegi ei soovinud neid. Siis rändasid nad kasti, kus sai võtta tasuta - ka siis jäeti nad kasti. Ja nüüd olid nad kohas, kus edasi oleks tee läinud kas ahju või prügimäele. Ma võtsin nad sealt kastist välja. Nädal hiljem leidsin veel ühe. Sellised nägid nad välja, all aastaarv `79.
Kakkusin puunukud täiesti paljaks ja karvutuks. Esimesena joonistasin veekindla markeriga nukudele silmad. Kuna originaalsilmad vaatasid kuhugi väga kõõrdi, aga mulle meeldib kui otse silma vaadatakse, saidki nukud endale otse silmavaate. Kehaosale kleepisin valge fliisi, pitsist sai iga neid endale seeliku (kulus 20 cm ühe nuku peale) ja juusteks heegeldasin karvasest efektlõngast pisikesed murumütsid.
Kuna mõte oli teha inglid, siis vajasid nukud tiibu. Selleks aurutasin, läbi riide, mahulist vatiini kuuma triikrauaga. Tulemuseks selline tugev, kuid elastne materjal.
Kasutades kahepoolset liimiriiet sai mõlemale poole vatiini kleebitud hõbedane riie, mis pärineb taas poest, kus kasutatud asjad ootavad uut omanikku.
Pähe said ka hõbedased karvasest traadist pärjad. Käed heegeldasin valgest puuvillasest lõngast ja tiibade vahelt järgi jäänud materjalist lõikasin igale inglile kätte tähekese. Tiivad kleepisin superliimiga.
Ilusat esimest adventi!

5 comments:

  1. Hiiglama armsad inglikesed :) Ilusat jõuluootust!

    ReplyDelete
  2. Симпатичные ангелочки!!!

    ReplyDelete
  3. Selline taaskasutus on nii põnev ja tulemnuseks 3 imeilusat inglit! Ilusat advendiaega Sulle!

    ReplyDelete
  4. Armsad inglikesed!
    Mulle meeldib ka nukkude algne variant. :) Ilusat advendiaega.

    ReplyDelete
  5. Tänan kõiki heade soovide ja sõnade eest.
    Diana- ega neil nukkudel enne tõesti muud viga ei olnud, kui ainult see, et nad olid pisut väsinud väljanägemisega.

    ReplyDelete