Saturday, June 25, 2011

Mini Me - lapik tüdruk

Selle nädala plokiks oli "lapik tüdruk" ehk Mini Me, näited siin, siin, siin.
Kui seda plokki koostegemise nimekirjas ei oleks, ei oleks mina seda kunagi õmblema hakanudki. Liiga kandilised ja lapikud tundusid need tüdrukud minu jaoks. Muutsin ploki enda jaoks vastuvõetavaks.

Kõigepealt joonistasin Plaani, nii nagu ploki õpetuse teinud Karoliinahv soovitas. Ja siis hakkasin lihvima. Lõpuks sai sellest aluspaberi tehnikas plokk. Tavalisest lapikust tüdrukust jäid ainult mõõdud ja tüdruku poos - käed laiali. Kui neid mitu õmmelda, siis nad nagu hoiaks käest kinni.
Kuna plaanitavasse lapitekki ükski lapik tüdruk ei sobi (miks seda saate teada siis, kui tekk kokku õmmeldud) sai plokist seinapilt. Hea kujutlusvõime korral võib seda rahvuslikuks neiuks pidada, tegelikult on rahvuslikust triibukangast asi kaugel. Lihtsalt juhtus kodus olema selline triibuline linikukangas.
Pisut lähemalt.
Portree - silmad Tiimarist - külge liimitud, nina - pikergusest pärlist, suu - tikitud punase niidiga ja peale õmmeldud litter, mis algselt oli südamekujuline, aga ma kärpisin seda pisut. Peas pitsist lillepärg.
Selline sai minu "lapik tüdruk"

No comments:

Post a Comment