Saturday, October 8, 2011

Päev kõrvitsaga.

Selle aasta esimese kõrvitsa sissetegemine, ehk PÄEV KÖÖGIS.
Alustasin kõige suuremast kõrvitsast, ümbermõõduks oli 143 cm. Kaalu ei oska öelda, sest nii võimast kaalu mul kodus ei ole. Selleks, et see "nunnu" köögilauale jõuaks vajasin suure poja abi.
Poolekslõikamisel vajasin taas abi. Edasi sain juba ise hakkama.
Ja nii see töö vaikselt kulges. Olin valinud kolm retsepti. Marineeritud kõrvitsasalat, kõrvitsamarmelaad (uuest ajakirjast "Tiiu") ja ülejäänud kõrvitsast lihtsalt püree.
5 kg. kõrvitsast sai marineeritud salat.
4 kg. kõrvitsast marmelaad, ülejäänud umbes 3 kg sai lihtsalt püree, millest hea saia küpsetada. Kõrvitsaseemned lähevad röstimisele.
Tulemus siis selline. Purke tuli puudu, mis teha.... Sel aastal on purgid täidetud hea ja paremaga, mis muidugi teeb ainult rõõmu. Samuti proovisin sel aastal kõrvitsasalati tegemist ilma 24 tundi kõrvitsa leotamiseta. Ei keenud kõrvitsatükid katki ja maitse oli sama hea, kui tavaliselt.Marmelaad on ka mõnusa maitsega.
Kogu see kokkamine kõrvitsaga kestis üle kuue tunni. Nüüd lähen sokki kuduma. (S)oktoober ....

2 comments:

  1. Tere Helen
    See on suur kõrvits, nii palju tööd!
    Aga talv on õnnelik!
    Tervitused Wilma

    ReplyDelete