Friday, June 24, 2011

Uus blogi.

Milleks?
Tundsin, et minu tegemised oleks nagu killustatud. Minu elu peaks koosnema ainult õmmeldud, kootud ja heegeldatud asjadest. Ja muud nagu ei olekski. Inimene oma tunnete, mõtete, emotsioonide ja edevusega on kuskil, aga kus? - ei teadnud isegi. Aga siin on nüüd see blogi, kuhu saab kirja pandud, kui vaim peale tuleb, kõik see, mida mõistus veeretab ja sõrmed toksida suudavad.
Kui ma koolis käisin, Pärnu 6.keskkoolis, siis kuni põhikooli (8 klassi)lõpuni olid minu kirjandid perfektsed. Tavaliselt hinnati neid "5", vahel harva, vist kolm korda põhikooli aja jooksul, sain ka nelja. Keskkooli osas sai meie klass kirjanduse õpetajaks noore õpetaja. Ma ei saa väita, et meie klass, eriti poisid, oleksid tema elu kergeks teinud, aga temale minu kirjandid ei meeldinud. Ja kolme keskkooli aasta jooksul ei suutnudki ma kirjutada kirjandit, mis oleks tema poolt saanud kõrgemat hinnet, kui "3". Alguses ma olin ehmatanud, mis toimub? Hiljem lõin käega...
Kahjuks ei saa ma selle õpetaja kohta rohkem midagi kirjutada, sest ta lahkus siit ilmast mõned aastad peale meie lõpetamist.
Miks ma sellest kirjutasin. Sellepärast, et peale seda, kui minu kirjapandut peeti tühiseks ja mõttetuks, olen püüdnud võimalikult vähe ennast kirjasõnas väljendada. Nüüd proovin ennast ületada, uskuge, see ei ole mulle kerge. Nagu seisaks poolalasti teie ees, kes te seda lugeda viitsite.
Aga kirjutada ja jagada tahaksin just neid väikesi asju, mis rõõmu toovad.
Eile hommikul leidsime laudast nelja kitse asemel seitse. Tõsi küll, kolm nendest olid pisikesed ja neil oli jalgadel seismisega alles probleeme.

Lastel ja ka endal rõõmu kui palju. On keda rõõmsalt vaatama tõtata, leivakäär peos, et kitseemale paremat pala anda. Kitsemamma on tubli ja loodame, et kolmele kitsetallele piima jätkub.
Selline pisike kild rõõmu täna.

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Helen, palju õnne ja edu uue blogiga. :)
    Uus elu on suur rõõm, kitseked nii armsakesed. :)

    ReplyDelete
  3. Helen, oma uue blogi kõik parimad, siin ma peavad olema puhtad pilk tihti!
    Tervitused Wilma

    ReplyDelete